• GRATIS VERZENDING!
  • SNELLE LEVERING 1-2 WERKDAGEN!

Blog


De werking van een aircooler:

Een aircooler, of luchtkoeler, koelt de lucht door water te laten verdampen. Het verdampen van water kost warmte en hierdoor wordt de lucht dus gekoeld. In tegenstelling tot een airco verkoeld een aircooler de ruimte niet actief. De aircooler zorgt voor een continue gekoelde luchtstroom.

Afhankelijk van de grootte van een aircooler kan de aircooler de temperatuur tot 3°C à 4°C laten dalen. Dit lijkt misschien wat weinig, maar het wordt afgeraden om een temperatuurverschil van meer dan 6°C te hebben met de buitentemperatuur. Dit omdat dat kan leiden tot verkoudheid en soms zelfs tot hartproblemen.

Daarnaast is een aircooler ideaal voor wanneer je bijvoorbeeld achter je bureau aan het werk of aan het studeren bent, TV zit te kijken of wilt gaan slapen. Doordat er continue een gekoelde luchtstroom jouw richting op wordt geblazen heb je minder last van de hitte!

 

Tips voor gebruik aircooler

Hoe kouder het water in de watertank, hoe koeler de lucht die de aircooler blaast. Daarom raden wij aan ijs (blokjes) toe te voegen aan de watertank. Wanneer de watertank van de aircooler gevuld is dient deze voorzichtig verplaatst te worden. Zet deze daarnaast altijd op een vlakke ondergrond omdat de aircooler anders kan gaan lekken.

 

Voordelen aircooler

Een aircooler heeft enkele voordelen ten opzichte van een airco:

  • Een aircooler zorgt voor frisse lucht, er wordt altijd verse lucht aangevoerd in de ruimte.
  • Lage aanschafkosten, de (mini) aircoolers zijn al verkrijgbaar vanaf €34,95! Deze zijn ideaal voor verkoeling in je persoonlijke ruimte. 
  • Veel lager stroomverbruik ten opzichte van een airco. Deze kan zelfs aangesloten worden op je laptop/computer en heeft hierdoor dus een laag stroomverbruik!
  • Geen vereisten aan een ruimte, een aircooler kun je overal neerzetten.
  • Voor Zowel binnen als buiten geschikt.

Ook deze zomer is de verwachting dat de temperaturen weer hoog op gaan lopen en wordt er een hittegolf verwacht. Ben jij goed voorbereid op deze hitte? De continue gekoelde luchtstroom van de aircooler zal ervoor zorgen dat je minder last hebt van de hitte tijdens het werk, studie, ontspanning of wanneer je aan het relaxen bent voor de tv of wilt gaan slapen.